,

De roadmap voor digitalisering in de bouw- en installatiesector

Bezoek PCA Mobile tijdens het Congres Ketenstandaard 2018Op donderdag 7 juni 2018 organiseert Ketenstandaard een toonaangevend en inspirerend congres in Hart van Holland, Nijkerk. De Bouwagenda is duidelijk: we staan voor uitdagingen. Hoe gaan we die uitdagingen aan? Tijdens het congres met de titel “De roadmap voor digitalisering” krijgen bezoekers door middel van talkshows onder leiding van Roelof Hemmen en interessante breakout- en kennisessies een compleet overzicht van de actuele digitale ontwikkelingen, mogelijkheden en projecten die leiden tot een sterkere bouw- en installatiesector. Een congres dat u zeker niet mag missen! Deelname is gratis en als u wilt kunt u kosteloos gebruik maken van de lunch.PCA Mobile neemt deel aan het congres en verzorgt daarnaast een break-outsessie: “Ketenintegratie? Bundel uw krachten”, wat plaats vindt tussen 11:45 en 12:10 uur. Tijdens deze sessie gaan wij dieper in op uw rol in de keten en leggen wij uit welke resultaten u kunt behalen door krachten te bundelen. PCA Mobile vertelt u graag hoe u samen slimmer, beter en sneller kunt worden. Spart u mee?Inschrijven voor het congres en de breakoutsessie van PCA Mobile kan via de volgende link:https://www.ketenstandaard.nl/de-roadmap-voor-digitalisering/breakout-sessies/
Source: PCA Mobile blog

,

2017: ons jaar in cijfers

Onze mooie resultaten delen we graag met jullie.Ondertussen zijn we 2018 vol energie gestart. Wij wensen iedereen een slimmer, beter en sneller 2018!
Source: PCA Mobile blog

,

Belangrijke schakel in verloop van (militaire) missie

Oud-militair omgeturnd tot frontend-ontwikkelaar“Ik heb het ruige werkterrein verruilt voor een clean desk. En dat is best even wennen,” beaamt Jerry Kieboom. De nieuwe aanwinst van PCA Mobile werkte 8 jaar bij de Verbindingsdienst bij Landmacht. “Ik zorgde ervoor dat de juiste informatie veilig en op tijd bij collega-militairen terecht kwam.” Bij PCA Mobile is de essentie identiek. “Alleen werk ik nu voor klanten en die kenden we binnen Defensie niet.”Na een opleiding grafisch vormgeving en ict-beheer besloot Kieboom bij de Landmacht te gaan werken. “Min of meer in de voetsporen van mijn vader.” Hij genoot een specialistische opleiding in het werken met communicatieapparatuur. “Het leggen van verbindingen is erg belangrijk bij een militaire missie. Dat verantwoordelijke gevoel heb ik ook binnen PCA Mobile. Net als mijn gedrevenheid; een sterke karaktereigenschap.” Speciaal platform voor opdrachtgevers en aannemers Het zal hem goed van pas komen want Jerry werkt als frontend-ontwikkelaar aan een speciaal project: Resultaatgericht Samenwerken Plus. “RGS+ laat opdrachtgevers en uitvoerders in het vastgoed samenwerken aan een meerjaren-onderhoudsplan. Met onze PCA Mobile-applicaties zetten we het plan om naar een operationele planning en uitvoering. Stel dat de schilder en de loodgieter aan het werk zijn dan ziet de opdrachtgever diverse zaken realtime: de status, de kosten, enzovoorts.” Samen is het toverwoord“Ik werk overigens niet alleen aan deze applicatie; dat doe ik iedere dag met mijn collega’s. Samen.” Binnenkort gaat versie 1 live. “En daarna evalueren, zodat we kunnen werken aan versie 2. Evalueren is iets dat iedere militair veel doet. Wat kon er slimmer, beter of sneller?”
Source: PCA Mobile blog

,

‘Mij maak je niet gauw gek’

Erik is een aanvulling op onze Sallandse nuchterheidMet de aanwinst van Erik Velderman, heeft PCA Mobile er een nuchtere Sallander bij: “Mij maak je niet gauw gek”. Saai is de 29 jarige daarentegen totaal niet: “Bij evenementenbureau Ev’Hands werkte ik ruim 7 jaar. Als verantwoordelijke voor de marketing & ticketing focuste ik op de kwaliteitsbeheer van publieksinformatie en het bevorderen van de klantgerichtheid. Ik neem mijn ervaringen mee naar mijn rol als consultant bij PCA Mobile.”Klantgerichtheid vooropVoor mijn vorige baan verdiepte ik me ook in software en applicaties. Daar was het doel om zoveel mogelijk tickets te verkopen, dus klantgerichtheid stond op 1. Bij PCA Mobile gaan die twee ook hand in hand: de software richten we steeds opnieuw in voor een klant. Hiervoor zal ik steeds in het bedrijfsproces van de klant duiken. Het is de kracht om daarbij andersom te denken, vanuit de eindgebruiker. Mijn creativiteit, effectiviteit en klantgerichtheid zullen me goed van pas komen.” Het verschil maken“Met name in de bouw werken mensen vaak ‘old school’ met Excel en urenbriefjes. Hier kunnen we het verschil maken. Dat zal deze branche vooral hier in de regio nog moeten ondervinden. En dat begrijp ik. Ik ben ook niet het type dat vooraan staat te schreeuwen. Liever observeer ik, om daarna mijn bevindingen te bespreken. Ik verwacht hierdoor een goede gesprekspartner te zijn voor nieuwe PCA Mobile-klanten.”
Source: PCA Mobile blog

,

De spin in het PCA-web: Cato Disselhorst

Om beloftes te borgen is Cato Disselhorst onlangs gestart bij PCA Mobile, als Relatiemanager. “Met de groei van PCA Mobile is het ontzettend belangrijk dat hetgeen wij beloven aan onze relaties, wordt waargemaakt.Direct bij de opdracht, maar vooral ook daarna. Ik maak tijd voor een relatie, luister en wil potentiële problemen signaleren zodat ik actie kan ondernemen voordat het een probleem wordt. Ik wil waarde toevoegen. Dat start met een goed gesprek.”Focus op Better, door focus op de klantDe enthousiaste Cato gaat een groot deel van het klantenbestand persoonlijk bezoeken. “Op deze manier hoor ik wat er leeft in de branche en bij de klant. Deze input gebruiken wij intern om de oplossingen verder te ontwikkelen voor onze klanten.“ Cato onderstreept meteen de belofte Smarter Better Faster: “Door nog beter te luisteren naar de klant, kunnen wij de klant nog beter bedienen.”Afstand mag niet bestaan“De komende tijd ga ik veel op pad. Ik ben ‘nieuw’ binnen PCA Mobile en ik wil de klanten persoonlijk leren kennen. Eigenlijk treed ik naar buiten als de ogen van PCA Mobile. Klanten kunnen mij zien als entree. Ik wil hen het gevoel geven dat er geen afstand bestaat. Ik wil bereikbaar en vooral dichtbij zijn.”Nu al meer weten over Cato Disselhorst?Bel haar rechtstreeks voor een afspraak: 06 -36 57 98 71
Source: PCA Mobile blog

,

PCA Mobile introduceert projectplanning

Bedrijven voeren vaak zowel projecten (vastgoed nieuwbouw, bouw van nieuwe installaties, huurdermutaties) als serviceklussen uit. Bij een groot aantal bedrijven levert PCA Mobile al jaren een bijdrage zodat de serviceplanning scherp blijft. Om onze bestaande en nieuwe klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, is ons plannings-programma uitgebreid met de module Project.Jarenlange ontwikkelingPCA Mobile begon in 2014 met het ontwikkelen van projectplanning. Dit bleek een lang traject vol ‘trial and error’. Dankzij een innige samenwerking met partners en projectmatig-werkende klanten kunnen we u nu ons eindresultaat, vol trots, presenteren.Projectplanning is anders dan serviceplanningGaat het bij serviceplanning om een groot aantal korte taken die onderling geen relatie hebben, bij projectplanning is dat juist andersom. Het gaat vaak om ‘langdurige’ taken die een vaste relatie hebben. Zo kan er bijvoorbeeld pas gestart worden met het metselen van de muur, nadat de vloeren gelegd zijn. Deze taakafhankelijkheden zijn kenmerkend voor projectplanning.Het zicht op de planning is bij serviceplanning gericht op de dag- of weekweergave van de medewerkers en de geplande taken. Bij projectplanning gaat het juist niet om de individuele taken maar juist om de weergave van het verloop van het gehele project in de tijd, dus weken, maanden of zelfs jaren.Toch zijn er overeenkomsten…De verschillen tussen serviceplanning en projectplanning zijn dus groot. Er is echter één belangrijke overeenkomst: het werk wordt uitgevoerd door mensen. En deze mensen zijn bij u in dienst of u huurt ze in. Het zijn dezelfde mensen die (deels) ook de servicetaken uitvoeren. Dankzij de gekozen opzet, bent u met Project in staat om projecten en servicetaken te plannen over uw totale workforce. Hierdoor kunt u al uw arbeidskracht dynamisch verdelen over de werkzaamheden, precies daar waar het nodig is.Automatisch plannen en herplannenNaast de introductie van Project, lanceren we de planautomaat. Een tool die het puzzelen voor u uitvoert, maar dan beter, slimmer en sneller. Waarom zelf op zoek gaan naar de ruimte in de planning als u dit ook over kunt laten aan onze slimme algoritmes? De meerwaarde zit vooral in het feit dat dit u helpt om snel en goed te plannen én te herplannen. Verandert er iets? Dan verwijdert u de bestaande planning en laat u het project herplannen. Rekening houdend met de gewijzigde werkelijkheid uiteraard.Inzicht in bezetting op maanden en langerHet draait bij planning om inzicht: hoe druk is het werkelijk en hoe varieert deze drukte? De tool Project levert u dit inzicht en daarom bent u nu in staat om die extra onderaannemer te zoeken voor die uitzonderlijk drukke week over 3 maand.
Source: PCA Mobile blog

,

Hometeam in beeld!

In deze reportage wordt onze klant Hometeam fraai in beeld gebracht. Ook onze mobiele applicatie passeert de revue, maar de hoofdrol is onmiskenbaar voor Wilfred Joustra.https://youtu.be/PD3mseSzP5k
Source: PCA Mobile blog

,

Volle bak!

Dat was het op z’n Sallands gezegd, afgelopen week op De Bouwbeurs, in onze stand. Samen met 2Jours presenteerden we De Stand van Zaken. De frustratie rondom urenbriefjes inleveren bleek herkenbaar. De Bouwbeurs was een mooi moment om iedereen kennis te laten maken met de kracht van onze samenwerking. De kick-off is nu een feit. Het geeft ons een enorme boost om te merken dat de software die we bedenken en ontwikkelen, in de praktijk tot mooie resultaten leidt. Daar doen we het voor! Iedereen bedankt voor alle  interesse. Bouwbedrijven haalden hun hart op. En wij ook!
Source: PCA Mobile blog