Fijne feestdagen!

,

Coral Control: Slimmer, beter en sneller Vrijdag 12 Januari 2018

Beste relatie,

Vrijdag 12 januari 2018 vanaf 17:30 wordt de nieuwe versie van Coral Control vrijgegeven.

Hoe ontvangt u deze update ?
Wanneer u na deze release datum inlogt ontvangt u de update automatisch. We adviseren u alleen eenmalig de toetscombinatie CTRL + F5 uit te voeren wanneer Coral Control actief is.

Onderstaand leest u de release notes van deze versie:  Vragen? mail of bel 0572-346659 of support@pcamobile.com

Coral Control

Verbeterde functionaliteit:

• Uitvoerenden tussen Gebruikers
    Wanneer in Coral een groepering of sortering is uitgevoerd kon het voorkomen dat uitvoerenden zichtbaar zijn in het tabblad gebruikers. Dit probleem is opgelost.
  • Coral Afscherming
    Bij het afschermen van Coral tabbladen zullen alle tabbladen zichtbaar zijn zonder tussen handeling.
  • Artikelen toekennen aan bedrijven
    In de applicatie Coral Control zijn 2 velden toegevoegd binnen de artikel stamgegevens. Aan elk artikel kan een bedrijf worden gekoppeld. Alleen dit bedrijf zal dit artikel kunnen zien.
    Daarnaast is er een extra knop toegevoegd ‘Voor alle bedrijven’. Met deze knop kan geconfigureerd worden of het betreffend artikel voor alle bedrijven zichtbaar wordt of juist niet.Afbeelding: Coral Control -> Stamgegevens -> Artikelen:

Nieuwe functionaliteit:

• Beheer geplande taken/jobs
    In Coral Control is een optie ‘CronJob‘ toegevoegd. Een extra sub tabblad in het licentiebeheer tabblad waarin het beheer van geplande taken/jobs uitgevoerd kan worden.
,

DerdenPortal: Slimmer, beter en sneller Vrijdag 12 Januari 2018

Beste relatie,

Vrijdag 12 januari 2018 vanaf 17:30 wordt de nieuwe versie van het Derdenportal vrijgegeven.

Hoe ontvangt u de update ?
Wanneer u na deze release datum inlogt ontvangt u de update automatisch. We adviseren u alleen eenmalig de toetscombinatie CTRL + F5 uit te voeren wanneer het derdenportal actief is.

Onderstaand leest u de release notes van deze versie:  Vragen? mail of bel 0572-346659 of support@pcamobile.com

Derdenportal

Verbeterde functionaliteit:

• Aantekening toevoegen
    Wanneer in de stamgegevens van een derde geen voor en achternaam is ingevuld kan er een foutmelding ontstaan. Deze foutmelding is zichtbaar bij het toevoegen van een aantekening op een taak. Deze fout is opgelost.
  • Automatisch verversen
    Er zijn verbeteringen doorgevoerd waardoor het derdenportal automatisch ververst.

Aankondiging: Update Vrijdag 12 januari slimmer, beter en sneller op de Productie omgeving

Vrijdag 12 Januari 2018 stelt PCA Mobile de nieuwe versie van Marlin beschikbaar in de Productie Omgeving. Naast de Marlin update worden er meer producten geüpdatet, namelijk: Nemo5Android, Coral Control, Journal en het Derdenportal.

Waarom dit bericht?
Om u alvast te informeren over deze aankomende update.  Binnenkort maken op deze support website de release notes bekend.

Vragen?
Neem contact met ons op via support@pcamobile.com of Tel: 0572-346659

,

Aankondiging: Marlin slimmer, beter en sneller op de Productie omgeving Vrijdag 12 Januari

Geachte relatie,

Vrijdag 12 Januari 2018 stelt PCA Mobile de nieuwe versie van Marlin beschikbaar in de Productie Omgeving.

Waarom dit bericht?
Er heeft een herziening plaatsgevonden van de functieknoppen. Dit heeft impact op de gebruikersinterface van het Marlin planbord. PCA Mobile is ervan overtuigd dat dit de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt.

De onderstaande video geeft een impressie van een aantal aanpassingen. Zo is de functie-box boven de taak geïntroduceerd. Tevens zijn de drop down-knoppen vervangen door duidelijke iconen. We werken momenteel nog aan de laatste puntjes van de kleurstelling van Marlin.

Wat gaan wij doen?
PCA Mobile heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het testteam van PCA Mobile zal de aankomende weken dan ook intensief gaan testen. De resultaten van deze test zullen bijdragen aan de oplevering van de optimale versie in de productieomgeving.

Wanneer wordt er geüpdatet?
De update in de productieomgeving vindt plaats op vrijdag 12 januari 2018 tussen 17 – 18uur.

Wat moet u doen?
Volg deze Support website om op de hoogte te blijven van de verdere aanpassingen. Ook informeren wij u over de andere software die wij ook gaan updaten op deze datum. Op 12 januari ontvangt u de update automatisch en adviseren wij u een eenmalig een CTRL +F5 te uit te voeren na het opstarten.

Meer informatie?
Neem gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

PCA Mobile

,

Belangrijke schakel in verloop van (militaire) missie

Oud-militair omgeturnd tot frontend-ontwikkelaar“Ik heb het ruige werkterrein verruilt voor een clean desk. En dat is best even wennen,” beaamt Jerry Kieboom. De nieuwe aanwinst van PCA Mobile werkte 8 jaar bij de Verbindingsdienst bij Landmacht. “Ik zorgde ervoor dat de juiste informatie veilig en op tijd bij collega-militairen terecht kwam.” Bij PCA Mobile is de essentie identiek. “Alleen werk ik nu voor klanten en die kenden we binnen Defensie niet.”Na een opleiding grafisch vormgeving en ict-beheer besloot Kieboom bij de Landmacht te gaan werken. “Min of meer in de voetsporen van mijn vader.” Hij genoot een specialistische opleiding in het werken met communicatieapparatuur. “Het leggen van verbindingen is erg belangrijk bij een militaire missie. Dat verantwoordelijke gevoel heb ik ook binnen PCA Mobile. Net als mijn gedrevenheid; een sterke karaktereigenschap.” Speciaal platform voor opdrachtgevers en aannemers Het zal hem goed van pas komen want Jerry werkt als frontend-ontwikkelaar aan een speciaal project: Resultaatgericht Samenwerken Plus. “RGS+ laat opdrachtgevers en uitvoerders in het vastgoed samenwerken aan een meerjaren-onderhoudsplan. Met onze PCA Mobile-applicaties zetten we het plan om naar een operationele planning en uitvoering. Stel dat de schilder en de loodgieter aan het werk zijn dan ziet de opdrachtgever diverse zaken realtime: de status, de kosten, enzovoorts.” Samen is het toverwoord“Ik werk overigens niet alleen aan deze applicatie; dat doe ik iedere dag met mijn collega’s. Samen.” Binnenkort gaat versie 1 live. “En daarna evalueren, zodat we kunnen werken aan versie 2. Evalueren is iets dat iedere militair veel doet. Wat kon er slimmer, beter of sneller?”
Source: PCA Mobile blog

AANKONDIGING: UPDATE NEMO5ANDROID 24 November 2017

Beste relatie,

Op vrijdag 24 november vanaf 17:30 wordt er een nieuwe versie van Nemo5Android vrijgegeven.

Hoe ontvangt u de update ?
Activeer de automatische update in de Google Playstore.

Mocht u deze optie niet geactiveerd hebben dan kunt u in de Google PlayStore de applicatie downloaden of updaten.
De installatie handleiding staat vermeld op onderstaande pagina: http://support.pcamobile.com/wp-content/uploads/2016/06/Nemo5Android-Installatie.pdf

Onderstaand de release notes voor deze nieuwe versie. Vragen? mail of bel 0572-346659 of support@pcamobile.com

Nemo5Android

Verbeterde functionaliteit:

• Archief (historie) 1
    Naast eigen werkzaamheden is nu ook de de historie van andere uitvoerenden te zien in het archief  Deze optie vereist wel een  correcte configuratie binnen de applicatie Coral
  • Archief (historie) 2
    In het archief wordt de correcte naam van de uitvoerende(n) getoond
  • Materialen scannen
    Het is mogelijk om meerdere artikelen achter elkaar door te scannen bij het registeren van materiaal
  • Zoeken van klanten
    Het zoeken van klanten op huisnummer, postcode en straatnaam is nu mogelijk door middel van een spatie tussen de zoektermen
  • Vrije taken ophalen
    De functionaliteit voor het accepteren van vrije taken is verbeterd waarbij de instellingen voor het ophalen van vrije taken niet meer volledig afhankelijk zijn van Marlin parameters Deze optie vereist wel een  correcte configuratie binnen de applicatie Coral
  • Formulier verbeteringen
    Er zijn diverse crashes en fouten opgelost bij het maken en invullen van formulieren
  • Regio aanmaken nieuwe taak
    Bij het aanmaken van een nieuwe taak wordt de regio nu ook meegenomen in het taakbericht
  • Draaien scherm bij inloggen
    Bij het draaien van het scherm worden de ingevoerde inlog gegevens bewaard
  • Crashes
    Er zijn diverse crashes verholpen

Nieuwe functionaliteit:

• Formulieren (Phil):
    Er kunnen nu in formulieren getallen/numerieke waarden ingevoerd worden om eindberekeningen in formulieren te maken.  Deze optie is alleen beschikbaar bij het gebruik van het product Phil. Interesse? Bel onze adviseurs Tel: 0572-346655
  • Formulieren (Phil) Negatieve aantallen
    Het is nu mogelijk om negatieve aantallen in de formulieren in te voeren. Bij materialen kunnen echter geen negatieve waarden ingevuld worden. Deze optie is alleen beschikbaar bij het gebruik van het product Phil. Interesse? Bel onze adviseurs Tel: 0572-346655
  • Printen
    Na het afronden van een taak is het mogelijk deze uit te printen op Zebra printers. De voortgang van het printen wordt getoond in het print scherm. Deze optie is alleen beschikbaar bij het gebruik van bepaalde types Zebra printers. Interesse? Bel onze adviseurs Tel: 0572-346655
  • Klant gegevens wijzigen
    Nemo5Android bevat een mogelijkheid om klant gegevens te wijzigen. Dit kan via een nieuwe tegel ‘klant wijzigen’ die standaard inactief is. Het verdere proces omtrent de klant wijzing kan per situatie verschillen. Vragen? Bel onze adviseurs Tel: 0572-346655
,

‘Mij maak je niet gauw gek’

Erik is een aanvulling op onze Sallandse nuchterheidMet de aanwinst van Erik Velderman, heeft PCA Mobile er een nuchtere Sallander bij: “Mij maak je niet gauw gek”. Saai is de 29 jarige daarentegen totaal niet: “Bij evenementenbureau Ev’Hands werkte ik ruim 7 jaar. Als verantwoordelijke voor de marketing & ticketing focuste ik op de kwaliteitsbeheer van publieksinformatie en het bevorderen van de klantgerichtheid. Ik neem mijn ervaringen mee naar mijn rol als consultant bij PCA Mobile.”Klantgerichtheid vooropVoor mijn vorige baan verdiepte ik me ook in software en applicaties. Daar was het doel om zoveel mogelijk tickets te verkopen, dus klantgerichtheid stond op 1. Bij PCA Mobile gaan die twee ook hand in hand: de software richten we steeds opnieuw in voor een klant. Hiervoor zal ik steeds in het bedrijfsproces van de klant duiken. Het is de kracht om daarbij andersom te denken, vanuit de eindgebruiker. Mijn creativiteit, effectiviteit en klantgerichtheid zullen me goed van pas komen.” Het verschil maken“Met name in de bouw werken mensen vaak ‘old school’ met Excel en urenbriefjes. Hier kunnen we het verschil maken. Dat zal deze branche vooral hier in de regio nog moeten ondervinden. En dat begrijp ik. Ik ben ook niet het type dat vooraan staat te schreeuwen. Liever observeer ik, om daarna mijn bevindingen te bespreken. Ik verwacht hierdoor een goede gesprekspartner te zijn voor nieuwe PCA Mobile-klanten.”
Source: PCA Mobile blog

Workshop over cloud technologie

De Kring Raalter Werkgevers organiseert samen met andere ondernemersclubs een groot netwerkevent op 16 november met de titel ‘Ondernemer van Morgen’. PCA Mobile zal een workshop verzorgen over cloud technologie. We zullen je laten zien waarom bedrijfssoftware op grote schaal zal verhuizen vanaf de server op kantoor naar de cloud.  Aan de hand van een simpel rekenmodel maken we inzichtelijk hoe het zit met de werkelijke kosten van je eigen apparatuur. Na de workshop weet je alles wat je moet weten over SAAS! Geïnteresseerd? Schrijf je in op: http://www.ondernemervanmorgen.nl/workshops/
Source: PCA Mobile blog

Hot Topics in Hardenberg

PCA Mobile op Bouw Compleet HardenbergVerandering is de enige constante in de wereld van vandaag en morgen. Wie niet schakelt, raakt op achterstand. PCA Mobile houdt u op koers. Wij vertellen u op de Bouw Compleet in Hardenberg over de waarde die wij toe kunnen voegen aan uw processen. Hier vast een voorproefje van onze invulling van de ‘hot topics’.  KetensamenwerkingSamenwerking in de bouwketen leidt tot hogere kwaliteit en dus beter resultaat. Een keten die goed samenwerkt verspilt minder en past zich eenvoudig aan op ontwikkeling in de markt. PCA Mobile biedt oplossingen voor ontzorging in het bouwproces. Dit nieuwe samenwerken start bij de opdrachtgever of eindgebruiker en eindigt daar. Goed communiceren, inzicht in eigen planning en die van uw onderaannemers en een nauwkeurig beeld van de totale voortgang, dat kan onder één dak bij PCA Mobile. Dankzij effeciente communicatie tussen plansystemen zijn alle ketenpartners op de hoogte van elkaars planning. Live!Processen automatiserenPlant u nog in Excel? En werken uw medewerkers zonder digitale hulpmiddelen? Dat kan anders. De kans is groot dat uw administratieve afhandeling meer tijd kost dan u lief is. Hier valt winst te behalen. Wij denken graag met u mee om uw processen efficiënter te maken. Dankzij onze automatisering kunnen klanten, opdrachtgevers en onderaannemers tijdig en correct geïnformeerd worden. ProjectplanningNaast serviceplanning heeft PCA Mobile een oplossing voor projectplanning. In combinatie met de planautomaat levert dit een realistisch voorstel voor de planning van zowel kleine als grote projecten binnen seconden. Er wordt rekening gehouden met afhankelijkheden en mijlpalen. Van de planning kan het ‘kritieke pad’ getoond worden waarmee direct inzichtelijk wordt waar tijdwinst valt te halen. De planning van zowel onze service- als projectplanning is altijd gebaseerd op daadwerkelijke beschikbaarheid van uw uitvoerenden. Maatschappelijk verantwoord ondernemenBinnen onze planoplossing kan er gebruik gemaakt worden van routeoptimalisatie. Deze module helpt uw bedrijf de kosten, efficiëntie en uitstoot te reduceren van uw wagenpark. Door het optimaal plannen van routes, levert u een bijdrage aan een beter milieu. Bovendien bespaart u tijd en dus geld. Inzicht van de mobiliteit is van groot belang. Door meer en direct inzicht te krijgen kunt u uw bedrijfsvoering nog efficiënter maken en direct inspelen op elke veranderende situatie. Inzicht in de processen Actuele stuurinformatie over de eigen organisatie wordt van steeds groter belang aangezien ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen. Op basis van heldere en overzichtelijke informatie heeft u op elk moment een actueel beeld van uw bedrijf. Niet alleen het management, maar alle lagen in uw organisatie kunnen gebruik maken van de beschikbare data om zicht te krijgen in de bedrijfsprocessen.Smarter, Better, FasterPCA Mobile’s motto is ‘Smarter, Better, Faster’. “PCA Mobile levert geavanceerde plansystemen en mobiele apps voor vaklieden tot en met tools voor complete communicatie voor alle spelers binnen de keten, gebaseerd op multi-tenant cloud technologie. De slimme oplossingen van PCA Mobile genereren waardevolle managementinformatie die u in staat stellen slimmer, beter en sneller te faciliteren. Daardoor bent u altijd volledig in control.” Nieuwsgierig naar meer? PCA Mobile is te vinden op de Bouw Compleet op stand 151, tot dan!