‘Het bedrijfsproces mag nooit stil liggen’

Verzekeraars en bedrijven kennen de weg naar Novanet. Beschadigde puien en keukens, vloerbedekking, gietvloeren, meubels en sanitair repareert het Utrechtse bedrijf vakkundig. Onder het mom ‘er wordt nog te veel afgedankt en vervangen, terwijl dat niet nodig is’, trekken zo’n 45 monteurs en projectleiders dagelijks het land in.“Bij een schade maken onze monteurs foto’s, voor en na de reparatie. Voor de verzekeraar is dat essentieel. Net als de handtekening van de (eind)klant, als een opdracht is afgerond. De tijdsdruk is groot en er gaat veel data naar diverse partijen,” legt Arie Visscher van Novanet uit. “Onze monteurs en projectleiders zitten dus niet te wachten op moeilijke software. Het grote voordeel van PCA Mobile is dat de software zeer gebruiksvriendelijk is.”Papier verleden tijdHetzelfde geldt voor de medewerkers op kantoor. “Voorheen haalden monteurs de opdrachtbonnen eerst op. Het extra werk, de verplaatsingskosten en reis-uren zijn allemaal verleden tijd. Net als de foto’s die we op kantoor moesten omzetten naar PDF’s.” Arie: “Voor ons is betrouwbaarheid ook een groot goed. Een storing komt overal wel eens voor, maar het bedrijfsproces mag niet stil komen te liggen. Bij een storing blijft alle info op de tablet van de monteur staan. Pas bij een connectie volgt er een update. PCA gaat hier adequaat mee om.”Snellere doorlooptijd“Van oudsher werkt ons gehele bedrijf met de software van NewBase. Omdat we een goede planningstool nodig hadden, is het systeem van PCA gekoppeld. Intern bereiden we alle gegevens voor, zodat onze mensen buiten optimaal geïnformeerd zijn. Omdat het Software as a Service (SaaS) is, kunnen we de informatie van de monteurs meteen inzien. Het resulteert in een snellere doorlooptijd, ook voor onze opdrachtgevers.”http://www.novanet.nl
Source: PCA Mobile blog

Domesta live!

Sinds 2010 is Domesta een tevreden afnemer van de mobiele apps van PCA Mobile. Gisteren is ook het planbord vanuit onze cloud in gebruik genomen. Goede reden voor een traktatie bij de koffie.
Source: PCA Mobile blog

Weg doordruk-blok met onleesbaar handschrift

“Monteurs met een doordruk-blok, soms onleesbaar voor de administratief medewerkster die de gegevens over moet nemen en in moet kloppen… Excel-lijstjes… Iedereen kent het. Het is veel werk, binnen een bedrijf worden dezelfde gegevens vaak dubbel opgeslagen en de kans op fouten is groot,” legt Harold Timmer van Newbase uit. “Door ons softwaresysteem, gekoppeld met dat van PCA, is dat verleden tijd.” 24/7 beschikbaarNewbase levert een compleet business softwarepakket voor het MKB. “Onze software draait online ‘as a service’ wat inhoudt dat er geen lokale installatie nodig is (SaaS). De applicatie is altijd en overal beschikbaar.”Geen dubbel werk meer“Gegevens van een opdrachtgever worden één keer in het systeem gezet. Iedere afdeling maakt daar vervolgens gebruik van. De afdeling Verkoop koppelt gegevens aan de klant of een project. De afdeling Inkoop doet dat met onder andere inkoopfacturen. Het dubbel invoeren van gegevens, binnen een organisatie, is daarmee verleden tijd. De kans op fouten binnen het bedrijf verkleinen we enorm. Een ander groot voordeel is dat de klant de gerealiseerde klus meteen aftekent. De afdeling Administratie kan direct de factuur sturen. Dit maakt de geldstroom sneller.”Efficiënt (samen) werkenHarold Timmer legt bevlogen uit: “Per gebruiker stellen we een account zo in, dat het voldoet aan de wensen en eisen van de organisatie en de gebruiker. Om de buitendienst goed te ondersteunen koppelen we de software van Newbase aan PCA Mobile. Die software sluit naadloos aan.” Iedere gebruiker werkt via een persoonlijke applicatie, zo zorgen Newbase en PCA Mobile voor optimale gebruiksvriendelijkheid. “De PCA-koppeling passen we toe op diverse afdelingen. De afdeling Planning bijvoorbeeld, beschikt over een prachtig virtueel planbord. Hier plannen zij de buitendienst, denk aan monteurs of chauffeurs, overzichtelijk in. Stel er is een storing. Dan ziet de betreffende monteur in één oogopslag op zijn smartphone of tablet waar dat is. Vooraf kan het benodigde materiaal meegenomen worden. Na het realiseren van de klus tekent de klant meteen digitaal af. Zo is de status van een opdracht gemakkelijk in te zien en te controleren. En iedere medewerker ondersteunen we optimaal.”Standaard systeem voor MKB“Binnen het MKB heerst de angst dat een goed ERP-systeem duur is. Wij begrijpen de behoefte aan een betaalbare oplossing. Voor bedrijven met medewerkers in de buitendienst hebben we samen met PCA Mobile een standaard systeem ontwikkeld. Binnen enkele uren inventariseren we de bedrijfsbehoeftes. Hierdoor kunnen we snel schakelen en de software tegen een aantrekkelijke prijs aanbieden.”Timmer besluit krachtig: “We werken al jaren samen met PCA. Ons eindproduct is perfect geïntegreerd. Wij spreken elkaars taal en, belangrijker nog: die van onze gezamenlijke klant.”
Source: PCA Mobile blog

Feedback van klanten omzetten naar kansen

“Luisteren naar de klant klinkt logisch. Door-vragen geeft soms nieuwe inzichten, die ook op de lange termijn omgezet kunnen worden naar mooie kansen.” Johan Mulders versterkt sinds kort de afdeling Support bij PCA Mobile en denkt nu al door over zijn rol op de lange termijn. Hij zet zijn ervaringen bij andere bedrijven meteen om in een praktische aanpak. En daar zijn ze bij PCA erg blij mee.Met de groei van PCA Mobile is ervaring op de Support afdeling essentieel. “Luisteren en meedenken met de klant in oplossingen; daar houd ik van.” Johan werkte voor diverse organisaties en beschikt over veel ervaring. “Bij een ander bedrijf heb zelf op de afdeling Planning gewerkt, voor 400 collega’s. Maar ook heb ik werkplekken ingericht en ben ik als Projectbegeleider actief geweest. Ik weet dus wat er leeft binnen organisaties.”Processen stroomlijnen en efficiënter maken“Door mijn opleiding Bedrijfskundige Informatica ben ik gefocust op het optimaal laten verlopen van informatiestromen. Ik beweeg me graag op de scheidslijn tussen ICT en bedrijfsvoering. Ik kan me gemakkelijk in de klant verplaatsen. Uiteindelijk wil PCA bijdragen aan de totaalprestaties van de klant.” Bellen met Support; altijdJohan is erg enthousiast: “Ik ben net gestart, maar voel me al op mijn gemak binnen PCA. Wat een nuchter bedrijf. Heb je hun indrukwekkende orderportefeuille gezien? Ik draag graag mijn steentje bij. Wie wil, kan mij bellen!”