Onze hardloper voor de klant: Joost Koolhof!

Voor velen is hij het eerste aanspreekpunt van PCA Mobile: Joost van Support. Voor PCA Mobile is Joost Koolhof een echte hardloper. Een vastbijter die het liefst iedere klant met plezier een oplossing biedt. Hij is het centrum van klanttevredenheid en contact. Wanneer collega’s klanten bezoeken wordt er vaak vol lof gesproken over het afgeleverde werk van ‘Joost van Support’. Maar wie is hij? Renner van de boerderijIn zijn vrije tijd verzorgt Joost een paar keer in de week hardloopclinics bij de atletiekvereniging. Slimmer, beter en sneller worden: dat is zijn doel zowel privé als in zijn werk. Hij gaat binnenkort voor de halve marathon van Zwolle. Maar ook de marathon van Rotterdam staat op de planning; de stad waar zijn vriendin vandaan komt. Samen met haar woont hij in het centrum van Raalte. Oorspronkelijk komt Joost uit Luttenberg ‘van de boerderij’, waar hij de handen zo nu en dan nog uit de mouwen steekt. Zijn werkethos is daarom niet vreemd: doen wat je zegt en niet klagen.Tevreden klant zorgt voor een boostWij vroegen Joost waar hij plezier uit put. Zijn antwoord was helder: ‘Ik wil de klant verder helpen door de juiste oplossing te vinden. Ja, ik bijt mij daar volledig in vast. Dit doe ik door mij in de klant te verplaatsen en mijzelf de vraag te stellen: wat had ik gewild in deze situatie en hoe zou ik geholpen willen worden? Door continu aan deze vraag te denken kom ik tot een oplossing voor de klant. Klanten die tevreden zijn; dat geeft mij een boost. Het klantcontact vind ik gaaf, ook om te horen wat er speelt bij de klant, waar de uitdagingen liggen en waar ik een oplossing kan bieden.’ Al 9 jaar staat Joost dag (en bijna ’s nachts) klaar voor PCA Mobile. Wij hopen nog vele jaren met deze gezellige en behulpzame collega te kunnen werken.Kennis maken?Bel Joost van Support op telefoonnummer 0572 34 66 59
Source: PCA Mobile blog

De nieuwe website van PCA Mobile is LIVE!

Wij mogen best wel wat meer van onszelf laten zien; dat is waar. PCA Mobile is een mooi bedrijf, daar hoort een passende website bij. Samen vierden wij vanmorgen de live-gang van de website. We zijn ontzettend trots, dus… Neemt u snel een kijkje?www.pcamobile.com
Source: PCA Mobile blog

Zichtbaar in De Corporatiegids

Hij is er weer! De CorporatieGids 2018. Hét inspiratieboek over strategie, bedrijfsvoering & ICT voor woningcorporaties. PCA Mobile staat hier wederom in! Op pagina 169 zijn wij te vinden… Meer weten? Neem contact met ons op!
Source: PCA Mobile blog

Guess what…

The new website is coming soon!Wij zetten de puntjes op de ‘i’, omdat wij het altijd slimmer, beter en sneller willen doen. Wij hebben nog even geduld, u ook?
Source: PCA Mobile blog

Bye Bye Facebook

PCA Mobile neemt dataveiligheid ontzettend serieus. Bij de ontwikkeling van onze software is beveiliging altijd al een onbetwistbaar onderdeel geweest. Wij realiseren ons dat wij met cloud-technologie zwaar leunen op het vertrouwen dat onze klanten ons geven. Met de introductie van de vernieuwde AVG wetgeving is er veel aandacht voor het onderwerp, maar voor ons is het al jaren ‘de standaard’. In de werkwijze van PCA Mobile is dat op verschillende manieren (bewust) terug te zien.En dan is daar de hevige opschudding omtrent Facebook in de media. Dit zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn in de afgelopen dagen. De applicatie om foto’s en verhalen met de wereld te delen, is slechts één van de middelen voor Facebook om bij de data van klanten te komen. Die van ons, die van u! Facebook is een monsterlijke machine geworden waar stelselmatig en ondoorzichtig data wordt verzameld. Op een begrijpelijke manier legt Arjen Lubach uit, hoe dit verfijnt in elkaar zit. Kijk maar eens naar onderstaande video (de moeite waard). #ArjenLubachWij vroegen ons daarom af of wij ons nog wel willen profileren op het grootste wereldwijde datalek. Onze conclusie laat zich raden… #ByeByeFacebook
Source: PCA Mobile blog

,

Actueel: Release Notes Update 20 April 2018

Vrijdag 20 april 2018 vanaf 17:30 wordt de nieuwe release vrijgegeven. Deze release bevat naast verbeteringen een nieuwe look voor de Logistics applicatie en een krachtige filter functionaliteit binnen Marlin.  Lees wat er slimmer, beter en sneller wordt!

Hoe ontvangt u deze update ?
Wanneer u na deze release datum inlogt ontvangt u de update automatisch. We adviseren u alleen eenmalig de toetscombinatie CTRL + F5 uit te voeren bij een eerste inlog actie.

Onderstaand leest u de release notes van deze versie:  Vragen? mail of bel 0572-346659 of support@pcamobile.com

Marlin

Nieuwe functionaliteit:

• Geavanceerd filteren

Een krachtige nieuwe functionaliteit is de geavanceerde filter optie binnen Marlin. Met deze functionaliteit kan in de distributielijst worden gefilterd op vrijwel elk gegeven. De filteroptie is beschikbaar in alle tabbladen van het distributiepaneel.Door middel van het filtericoon (zie bovenstaande afbeelding) kan de filtering geconfigureerd en in of uitgeschakeld worden. Via de filter wizard kunnen de filter(s) toegevoegd, gewijzigd en verwijderd worden:
  • Bezetting tonen in duratie en percentage
    Marlin bevat nieuwe functionaliteit om per uitvoerende de bezetting te tonen. De bezetting wordt getoond in duratie (uren) en percentage. De bezetting is zichtbaar
    in de regel van de uitvoerenden. Via het weergave scherm is deze in/uit te schakelen (zie onderstaande afbeelding):

Verbeterde functionaliteit:

• Ongeplande takenlijst
    Wanneer in Marlin de ongeplande takenlijst verborgen wordt (paneel verbergen) en hierna getoond wordt kon het resultaat een lege ongeplande takenlijst zijn. Dit probleem is opgelost.
  • Dupliceren/verplaatsen planning
    Er zijn verbeteringen doorgevoerd in het dupliceren en verplaatsen van een planning(en) in het Planbord.

Logistics

Verbeterde functionaliteit:

• Nieuw look
    Logistics bevat een nieuw fris uiterlijk. De techniek achter de Logistics applicatie is geupdate naar een nieuwere versie. De functionaliteit binnen Logistics is ongewijzigd gebleven.

• Bugfixes
    Diverse foutmeldingen binnen Logistics zijn opgelost
  • Rapportage
    De rapportage functionaliteit in Logistics is verbeterd. Er wordt gebruik gemaakt van verbeterde rapportage techniek waar de applicatie Clark Reporting al gebruik van maakt

Coral Control

Verbeterde functionaliteit:

• Stamgegevens -> Artikelbeheer: Extern nummer magazijn
    In de stamgegevens van een magazijn kan het  extern nummer niet meer worden gewijzigd. Dit is van toepassing voor een magazijn die reeds in gebruik is.  Het extern nummer is een sleutelveld welke niet gewijzigd mag worden.
  • Stamgegevens -> Artikelbeheer: Sorteren op artikelklasse
    Er kan nu ook gesorteerd worden op artikelklasse in de stamgegevens van een artikel.
  • Stamgegevens -> Uitvoerenden: Magazijn verwijderen
    In de stamgegevens van een uitvoerenden kan het gekoppelde magazijn verwijderd worden.
  • Configuratie -> Clusters: Toevoegen gebruikers aan Clusters
    Het toevoegen van gebruikers aan een cluster(s) is verbeterd.  Nu worden alleen de gebruikers opgehaald die ook toegevoegd kunnen worden aan de clusters. Dit levert een snelheidswinst op tijdens het toevoegen van een gebruiker aan een cluster.
  • Licentiebeheer -> Rapport: Rapport parameters
    De parameters van een rapport kunnen geïmporteerd en geëxporteerd worden.

Journal

Verbeterde functionaliteit:

• Zichtbaarheid detail scherm gebeurtenis
    De zichtbaarheid van het detail scherm bij een (niet afgehandelde) gebeurtenis is verbeterd. Diverse velden zijn beter leesbaar gemaakt.

Rico

Verbeterde functionaliteit:

• Uren boeken meerdere vaklieden
    Er zijn verbeteringen doorgevoerd in het boeken van uren voor meerdere personen. Deze personen zullen ook in de beschikbare rapportage naar voren komen.

Nemo5Android

Nieuwe functionaliteit:

• Tegel: Oplossingstekst toegevoegd
    Een nieuwe tegel ‘Oplossingen’  is toegevoegd in het registratiemenu. Hierdoor kunnen oplossingsteksten toegevoegd/gewijzigd/verwijderd worden tijdens het registreren van een taak.
    Voorheen moest de taak eerst afgerond worden. De tegel is te (de-)activeren in de applicatie Coral -> Instellingen -> Nemo5Android. In de takenlijst is ook zichtbaar of er een oplossingstekst is ingevoerd.
  • Tegel: Commentaar toegevoegd
    Een nieuwe tegel ‘Commentaar’ is toegevoegd in het registratiemenu. Hierdoor kunnen commentaarteksten toegevoegd/gewijzigd/verwijderd worden tijdens het registreren van een taak.
    Voorheen moest de taak eerst afgerond worden. De tegel is te (de-)activeren in de applicatie Coral -> Instellingen -> Nemo5Android. In de takenlijst is ook zichtbaar of er een commentaartekst is ingevoerd.
  • Afronden taak: Administratie uren uitschakelen
    In Coral Instellingen->Nemo5Android is een instelling toegevoegd met de naam ‘start_administration_on_finish’. Wanneer deze parameter actief is (standaard waarde) wordt bij het afronden van de taak
    de status administratie gestart. Staat het vinkje uit dan blijft de klustijd doorlopen.
  • Afronden taak: Uren record aanmaken
    In Coral Instellingen->Nemo5Android-> Finish Fragments kan per afrond scherm worden aangegeven of er een uren record gemaakt moet worden. Wanneer de instelling ‘stop_activity’ is aangevinkt zal de activiteit
    gestopt worden en er een uren record aangemaakt worden.

Verbeterde functionaliteit:

• Gepland materiaallijst
    De lijst met geplande materialen worden meteen bijgewerkt na het verbruik van het geplande materiaal
  • Geheugen gebruik handtekening en print scherm
    Het geheugen gebruik van het handtekening scherm en print scherm is verlaagd. Dit verbeterd de snelheid en het batterijverbruik.
  • Activiteitenweergave in overzicht scherm
    Er kon een situatie ontstaan waarbij niet alle activiteiten zichtbaar waren in het activiteitenoverzicht. Dit probleem is opgelost.
  • Zoeken naar printers via bluetooth
    Het zoeken naar printers via Bluetooth gebruikt minder geheugen en kan alleen gestart worden indien er nog niet wordt gezocht.
  • Navigatie tegel
    De navigatie tegel gebruikt een kleinere afbeelding. Dit bespaard geheugen en batterij verbruik
  • Taak Historie
    De taak historie heeft nu paginering, dit verbeterd de snelheid. Het aantal taken per pagina is instelbaar.
  • Crash verholpen bij Marlin vrije taken
    Een crash bij het ophalen van vrije taken is verholpen
  • Crash verholpen in het taak details scherm
    Een crash bij het openen van het taak detail scherm is verholpen
  • Afrond proces
    Het afrond proces wordt afgebroken na een klik op de status balk, waarna je naar taak details of het registratie menu gaat. Ook wordt het afrond proces afgebroken wanneer je via het menu naar het registratie menu gaat.