,

RELEASE NOTES UPDATE 17 AUGUSTUS

Vrijdag 17 augustus 2018 vanaf 18:00 wordt een nieuwe release vrijgegeven. De release van augustus bevat releases van de producten, landingspage, derdenportal en Nemo5Android.

Hoe ontvangt u deze update ?
Wanneer u na de releasedatum inlogt ontvangt u de update automatisch. We adviseren u alleen eenmalig de toetscombinatie CTRL + F5 (Windows) of CMD + R (MACOS) uit te voeren bij een eerste inlog actie.
De meeste toestellen met Nemo5Android zullen de update automatisch ontvangen. Is dit niet de situatie dan kunt u in de Google PlayStore de update uitvoeren.

Onderstaand leest u de release notes van deze versie. Vragen? mail of bel 0572-346659 of support@pcamobile.com

Nemo5Android

Nieuwe functionaliteit:

• Tegel Bestellingen in Registratiemenu
    Bestellingen kunnen worden toegevoegd in het hoofdmenu (buiten een taak) of in het registratiemenu (op een taak). Wanneer er bestellingen worden toegevoegd in het registratiemenu, dan is hier ook een knop
    ‘Toevoegen’ te zien die de bestellingen toevoegt buiten de taak. Deze knop wordt in de praktijk soms verkeerd gebruikt. Deze knop is vanaf deze release uit te schakelen. De parameter hiervoor is: ‘order_add_taskless’.
    Is deze parameter niet actief dan is de toevoegen knop buiten de taak niet meer zichtbaar.

Verbeterde functionaliteit:

• Formulier invullen bij niet afronden
    In een formulier kan worden aangegeven of deze verplicht ingevuld moet worden. Het is niet altijd wenselijk om bij een status ‘niet afronden’ verplicht een formulier te moeten invullen.
    In deze release is het invullen van een formulier niet verplicht wanneer een taak op ‘niet afgerond’ wordt gezet.
  • Geheugen optimalisatie
    Er zijn verbeteringen doorgevoerd waardoor Nemo5Android minder geheugen gebruikt en hierdoor crashes voorkomt.
  • Bloktijden tonen
    In Coral kunnen specifieke bloktijden worden ingevoerd. Nemo5Android houdt nu ook rekening met deze bloktijden. Wanneer een vervolgtaak wordt ingepland dan worden deze bloktijden ook getoond.
  • Invoeren e-mail adres afronden taak
    Bij het afronden van een taak kan een e-mail adres worden ingevoerd. Er wordt vanaf deze release gecontroleerd of er een correct e-mail formaat wordt ingevoerd.

Derdenportal

Nieuwe functionaliteit:

• Document viewer in het derdenportal
    Vanuit Marlin kunnen documenten worden toegevoegd aan een taak. Deze documenten zijn vanaf deze release ook zichtbaar in het derdenportal.

Verbeterde functionaliteit:

• Notities zichtbaar in Marlin
    Notities die worden gemaakt in het derdenportal zijn vanaf nu ook zichtbaar in Marlin

Landingspage

Verbeterde functionaliteit:

• Thema keuze verwijderd
    Het kiezen van een thema in het landingspage is verwijderd. De optie is uitgeschakeld om
    Gebruikers die
,

RELEASE NOTES UPDATE 20 JULI

Vrijdag 20 juli 2018 vanaf 18:00 wordt de nieuwe release vrijgegeven. De release van Juli bevat alleen een Nemo5Android update.

Hoe ontvangt u deze update ?
De meeste toestellen zullen de update automatisch ontvangen. Is dit niet de situatie dan kunt u in de Google PlayStore de update uitvoeren.

Onderstaand leest u de release notes van deze versie. Vragen? mail of bel 0572-346659 of support@pcamobile.com

Nemo5Android

Nieuwe functionaliteit:

• Verplicht foto maken
    Het is instelbaar om verplicht een foto te moeten maken voordat een taak afgerond kan worden. Met een parameter in Coral kan deze instelling geactiveerd worden: Instellingen -> Nemo5Android -> image_registration_mandatory. Standaard staat deze parameter uit.
  • Taak historie op basis van planning
    De taak historie was al opvraagbaar op basis van adres, project nummer of klant. Er is een nieuwe optie toegevoegd om de historie te tonen op basis van planningsnummer (Marlin).
  • Notificaties bij een nieuwe taak
    Wanneer Nemo5Android op de achtergrond actief is blijft deze een x aantal keer per minuut synchroniseren. Wanneer Nemo5Android naar de voorgrond wordt gehaald is het zichtbaar of er een nieuwe taak beschikbaar is. Dit is niet altijd wenselijk.
    Het is nu mogelijk om in Nemo5Android een notificatie te ontvangen wanneer er  een nieuwe taak is binnen gekomen. Ook wanneer Nemo5Android op de achtergrond draait. Per gebruiker kan ingesteld worden of deze notificaties zichtbaar moeten worden:

Is er een nieuwe taak beschikbaar dan is dit te zien in het notificatie scherm van Nemo5Android

Verbeterde functionaliteit:

• Bestelregels toevoegen
    Op een gestarte taak kunnen bestelregels worden geboekt. Bij het boeken van bestelregels kwam er een melding naar voren dat de taak eerst gestart moet zijn. Dit terwijl de taak reeds gestart is. Deze fout is opgelost.
  • Crash verholpen taak detail scherm
    In het taak detail scherm kon een crash ontstaan. Dit is een scherm die naar voren komt wanneer je in de takenlijst een taak selecteert. Deze crash is verholpen.