RELEASE NOTES UPDATE 21 SEPTEMBER

Vrijdag 21 september 2018 vanaf 17:30 wordt de nieuwe release vrijgegeven. Deze release bevat diverse verbeteringen. Lees wat er slimmer, beter en sneller wordt!

Hoe ontvangt u deze update ?
Wanneer u na deze release datum inlogt ontvangt u de update automatisch. We adviseren u alleen eenmalig de toetscombinatie CTRL + F5 uit te voeren bij een eerste inlog actie.
De Nemo5Android applicatie wordt afhankelijk van de Google Play Store instellingen geüpdatet. Dit kan handmatig of automatisch zijn. Controleer in de Google PlayStore of u beschikt over de meest recente versie.

Onderstaand leest u de release notes van deze versie:  Vragen? mail of bel 0572-346659 of support@pcamobile.com

Marlin

Nieuwe functionaliteit:

• Maand weergave
    Een krachtige nieuwe functionaliteit is de Marlin maand weergave. Naast een meerdaagse weergave kan nu ook een maand weergave geselecteerd worden.
    De maandweergave toont de beschikbare capaciteit binnen de geselecteerde maand.
    De maandweergave kan in de rechter bovenhoek geselecteerd worden. Er zal aan de rechter zijde een detail scherm openen die de details toont van de geselecteerde dag.
  • Filter optie uitgebreid
    De Marlin filter optie is uitgebreid met een veld ‘Klasse’. Hierdoor kan er gefilterd worden of taken voor Derden of Eigen Dienst zijn.
  • Blokkade aantekeningen
    Bij het openen van een blokkade is de knop ‘Aantekeningen’ toegevoegd. Deze toont een lijst van mutaties binnen de betreffende blokkade. Hierdoor is het inzichtelijk wie de blokkade heeft aangemaakt of heeft gewijzigd.

• Drag en Drop Documenten
    Het is mogelijk om via drag en drop documenten toe te voegen in Marlin. Er kunnen documenten gesleept worden naar Marlin. Deze document(en) zullen vervolgens toegevoegd worden binnen de taak.

Verbeterde functionaliteit:

• Planning selectie
    Bij het selecteren van meerdere planningen in Marlin kan er een melding ontstaan die aangeeft dat er een planning geselecteerd moet worden. Dit terwijl er reeds een selectie is gemaakt van meerdere planningen.
    Dit ongewenste gedrag is opgelost.
  • Validatie controle taakdetails
    Na het openen van de taakdetails kunnen gegevens van een taak worden gewijzigd. Er kan een situatie ontstaan waarbij er incorrecte gegevens ingevoerd worden. Wij hebben verbeteringen doorgevoerd
    waardoor het beter zichtbaar is welk veld foutief is ingevoerd waarbij er een markering komt op het specifiek veld.
  • Afspraak wijziging
    Gewijzigde afspraken via onze SOAP interface werden niet bijgewerkt in Marlin. Dit probleem is opgelost.

Rico/RicoDispatch

Verbeterde functionaliteit:

• Lokale opslagruimte
    Bij het ophalen van gegevens kon in Rico een (verborgen) foutmelding ontstaan. Deze foutmelding betrof een probleem met beschikbare lokale opslagruimte.
    Er zijn diverse optimalisaties doorgevoerd waardoor de gegevens kleiner zijn welke het lokale opslag probleem oplost. Dit verbeterd tevens de algehele performance van de applicatie.
  • Uren boeken zaterdag en zondag
    Het is nu mogelijk om in Rico uren te boeken voor de zaterdag en zondag.

Nemo5Android

Nieuwe functionaliteit:

• Teamleden Support
    Marlin bevat functionaliteit om een team te maken. Wanneer een teamopdracht naar Nemo5Android wordt gestuurd wordt bij een activiteit-wisselingen de uren geboekt voor alle teamleden.
    Bij een handmatige registratie zullen de teamleden in de selectielijst bovenin te zien zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw adviseur.

Verbeterde functionaliteit:

• Details inzien van sub installaties
    Bij de hoofdinstallaties werden wel de sub installaties getoond. De details van de sub installaties konden echter niet worden weergegeven. Deze fout is hersteld.
  • Materiaal registratie: prijs
    Bij het registeren van materiaal kan de prijs worden gewijzigd. De invoer van het nieuwe bedrag kon problemen geven. Deze fout is hersteld.
  • Min en plus iconen
    Bij het op plussen en minnen van de registratie kan de knop nu worden vastgehouden. Hierdoor kan er sneller een registratie worden uitgevoerd.
  • Crash verholpen in het taak details scherm
    Een crash in het taak detail scherm is verholpen.